Szybki kontakt +48 609 534 390 lub rr@wycieraczki.info

Polityka Cookies

Polityka cookies

Informacje o administratorze
Administratorem danych zawartych w plikach cookies generowanych przez niniejszą stronę jest Rafał Rejmisz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą UNIMAT FABRYKA WYCIERACZEK RAFAŁ REJMISZ z siedzibą w Poznaniu, ul. Pokrzywno 10, 61- ul. Pokrzywno 10 Poznań, NIP: 7771741867, REGON: 634600321, tel: 609 534 390, e-mail: rr@wycieraczki.info (dalej Administrator).
Inspektorem ochrony danych osobowych jest Pan Artur Siwiński, tel. 510 409 992, e-mail: inspektor@rodo-siwinski.pl.

Czym są pliki cookies
Cookie to niewielkie pliki tekstowe, tworzone automatycznie przez stronę internetową i rejestrujące niektóre z aktywności użytkownika tej strony – takie jak na przykład: odwiedzane strony, kliknięte linki, informacje, zapisywane w formularzach czy lokalizację użytkownika. Nie pozyskujemy w ramach plików cookies żadnych tzw. „informacji wrażliwych”, np. informacji o stanie zdrowia, informacji o wyznaniu, orientacji seksualnej czy przynależności związkowej. Pliki cookies tworzone na tej stronie zapisywane są lokalnie w pamięci Państwa komputera. Kopia pliku przesyłana jest automatycznie na serwer Administratora. Pliki cookies mogą zawierać dane osobowe, które w sposób pośredni mogą umożliwić identyfikację użytkownika strony, takie jak np. adres IP użytkownika. Więcej o plikach cookies możecie dowiedzieć się Państwo na stronach internetowych im poświęconych, np. www.wszystkoociasteczkach.pl.

Po co nam pliki cookies
Rejestrowanie plików cookies może mieć wiele celów. Mogą być one potrzebne do korzystania ze wszystkich funkcjonalności strony internetowej, służą poprawie jakości i szybkości działania oraz dopasowaniu treści strony do Państwa potrzeb. Umożliwiają wyświetlenie lokalizacji użytkownika na mapkach publikowanych w serwisach czy wyszukanie najbliższych użytkownikowi lokalizacji. Pliki te mogą być również wykorzystywane przez podmioty zewnętrzne (np. Google) do prezentacji własnych treści czy reklam na stronach internetowych w oparciu o zapisy z tych plików. Bez plików cookies może być niemożliwe korzystanie przez Państwa z niektórych funkcji strony lub serwisu, świadczonego za jej pośrednictwem.
Przesłane do Administratora kopie plików służą do celów statystycznych, analitycznych lub marketingowych.

Profilowanie w oparciu o cookies
W przypadku gdy wyraziliście Państwo zgodę na przetwarzanie swoich danych w celach marketingowych, możliwe jest połączenie niektórych plików cookies z innymi danymi (np. poprzez numer IP), które przetwarza Administrator. W takiej sytuacji kopie plików cookies mogą zostać wykorzystane do stworzenia Państwa profilu konsumenckiego.
Profil ten pozwoli nam kierować do Państwa lepiej dopasowane oferty czy informacje o promocjach. Celem tego działania jest uniknięcie rozsyłania w ramach prowadzonych przez Administratora działań marketingowych tzw. spamu – czyli wysyłanej przypadkowo, niechcianej i niepotrzebnej informacji handlowej.
Profilowanie nie służy do podejmowania żadnych zautomatyzowanych decyzji względem Państwa.

Co dzieje się z pozyskanymi informacjami
W ramach prowadzonej przez nas działalności powierzamy dane osobowe podmiotom z współpracującym z nami w celach marketingowych oraz prowadzenia sklepu internetowego. Naszymi partnerami są firmy świadczące usługi hostingu. Może się zdarzyć, iż nasz partner, któremu powierzamy prowadzenie hostingu strony internetowej korzysta z serwerów znajdujących poza granicami Polski. Jesteśmy także zobligowani do udostępnienia Państwa danych podmiotom, które posiadają uprawnienie do wystąpienia z takim żądaniem, takim jak np. policja, prokuratura, sądy oraz niektóre urzędy państwowe – w sytuacjach i w granicach określonych przepisami prawa.
Informacje zawarte w plikach cookies przechowujemy do czasu wycofania przez Państwa zgody lub aktualizacji (nadpisania) tych danych.

Analiza użytkownika
Google Analytics
Witryna korzysta z Google Analytics, usług analityki internetowej Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA), w skrócie Google. Google Analytics wykorzystuje pliki tekstowe, tak zwane pliki cookie. Pliki cookie są zapisywane na Państwa komputerze i generują informacje na temat korzystania przez Państwa z naszej witryny.
Informacje te są przenoszone na serwer Google w USA i tam zapisywane. Na witrynie aktywna jest anonimizacja adresów IP, co oznacza, że na terenie krajów członkowskich Unii Europejskiej lub innych krajów będących stronami Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym Państwa adres IP zostanie uprzednio skrócony przez Google. Pełny adres IP jest przekazywany na serwer Google w USA i tam skracany jedynie w wyjątkowych przypadkach.
Google wykorzystuje wygenerowane informacje do tworzenia analiz i raportów dotyczących użytkowania i działań na stronie internetowej Administratora oraz w celu świadczenia innych usług związanych z użytkowaniem strony i internetu na rzecz Administratora. Chodzi tu w szczególności o funkcje związane z wyświetlaniem reklam, takie jak raporty Google Analitics, oparte na danych demograficznych i danych dotyczących zainteresowań. W raportach Google Analitics opartych na danych demograficznych i danych dotyczących zainteresowań użyto danych zebranych przez Google za pomocą wyświetlanych reklam opartych na zainteresowaniach oraz danych osób odwiedzających stronę pozyskanych od innych podmiotów (np. wiek, płeć, zainteresowania). Google przekazuje te informacje osobom trzecim w ramach obowiązującego prawa lub jeśli osoby te przetwarzają dane na zlecenie Google.
Adres IP pozyskany z Państwa przeglądarki w ramach usługi Google Analytics nie jest łączony z innymi danymi przechowywanymi przez Google. Można uniemożliwić używanie i zapisywanie plików cookie poprzez wybór odpowiedniego ustawienia oprogramowania przeglądarki. Pragniemy jednak wyraźnie podkreślić, że w takim przypadku może nie być możliwe korzystanie ze wszystkich funkcji naszej strony internetowej.
Można także zablokować zapisywanie i przetwarzanie przez Google danych generowanych przez pliki cookie, a odnoszących się do korzystania z witryny (włącznie z adresem IP użytkownika). W tym celu należy pobrać i zainstalować wtyczki do przeglądarki, dostępne pod następującym linkiem: Wtyczka do przeglądarki do dezaktywacji Google Analytics (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout)
Dla przeglądarek na urządzeniach mobilnych lub jako alternatywa dla wtyczek do przeglądarki, proszę kliknąć w link , aby w przyszłości uniknąć pobierania danych przez Google Analytics na tej witrynie. W tym celu na Państwa urządzeniu zostanie zapisany plik cookie typu “opt-out”. Jeśli wykasujecie Państwo pliki cookie, będziecie musieli ponownie kliknąć na ten link. Więcej informacji na temat warunków Google znajduje się na stronie www.google.com/policies/privacy/.
Google AdWords Remarketing
Witryna korzysta z funkcji Google AdWords Remarketing firmy Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA). Technologia remarketingu za pośrednictwem Google AdWords umożliwia nam zwracanie się do użytkowników, którzy odwiedzili już naszą stronę internetową i zainteresowali się naszą ofertą z ukierunkowaną reklamą na stronach sieci partnerów Google. W tym celu, podczas odwiedzin na naszej stronie, tworzony jest plik cookie, umożliwiający rozpoznanie użytkownika podczas odwiedzin na stronach naszych partnerów reklamowych. Ponadto może być analizowane zachowanie użytkowników, co jest następnie wykorzystywane do ukierunkowanego polecania produktów oraz reklamy opartej na zainteresowaniach. Zapisane w pliku cookie dane nie są łączone z innymi danymi osobowymi w celu tworzenia profilu użytkownika. Korzystając z tej witryny wyrażają Państwo zgodę na przetwarzanie przez Google dotyczących Państwa danych w opisany wyżej sposób i w celach określonych powyżej.
Można zablokować korzystanie z plików cookie przez Google odwiedzając stronę www.google.com/privacy/ads i klikając na przycisk „opt-out“. Można również wyłączyć korzystanie z plików cookie przez osoby trzecie odwiedzając stronę Network Advertising Initiative www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp.
Pragniemy jednak wyraźnie podkreślić, że w takim przypadku może nie być możliwe korzystanie ze wszystkich funkcji naszej witryny internetowej.
Więcej informacji na temat warunków Google znajduje się na stronie www.google.com/policies/privacy/.

Wyłączenie przetwarzania plików cookies
Możecie Państwo nie zgodzić się na rejestrację plików cookies. Wymaga to zmian ustawień przeglądarki internetowej. W większości przypadków rejestracja tych plików jest ustawieniem domyślnym. Wyłączenie tej opcji realizujecie Państwo samodzielnie z poziomu ustawień przeglądarki internetowej. Instrukcja, w jaki sposób to zrobić znajduje się w dokumentacji Państwa przeglądarki. Informacje takie można znaleźć również w internecie, np. na stronach: www.jakwylaczyccookie.pl/.
Wyłączenie cookies może ograniczyć funkcjonalności i zmniejszyć sprawność działania strony internetowej.
Jeżeli wyrazili Państwo zgodę na przetwarzanie przez nas kopii cookies, zgoda ta stanowi podstawę uprawniającą nas do przetwarzania Państwa danych. Zgoda jest dobrowolna i może być w każdym czasie wycofana bez jakichkolwiek negatywnych dla Państwa konsekwencji.
Mogą Państwo w każdym momencie możecie żądać:
– ograniczenie przetwarzania danych osobowych wyłącznie do terytorium Polski.
– zaprzestanie profilowania Państwa danych w oparciu o pliki cookies;
– zaprzestanie korzystania przez nas z danych pozyskanych z plików cookies i usunięcie tych danych.
Dyspozycję składają Państwo poprzez formularz na stronie: www.zastrzezeniedanych.pl/ lub poprzez kontakt z Administratorem.

Pozostałe uprawnienia związane z przetwarzaniem przez nas danych
W każdym momencie możecie Państwo zażądać informacji o tym, czy i jakie Państwa dane są przez nas przetwarzane.
Możecie Państwo również złożyć dyspozycję przeniesienia posiadanych przez nas danych do innego podmiotu.
W każdym przypadku postaramy się zrealizować Państwa żądania. Może się jednak okazać, że jest to niemożliwe lub wiąże się z nadmiernym nakładem środków – w takiej sytuacji poinformujemy Państwa o braku możliwości realizacji żądania i jego przyczynach. W określonych przepisami sytuacjach możemy również uzależnić realizację żądania od wniesienia przez Państwa odpowiedniej opłaty.
Jeżeli uważacie Państwo, iż w wyniku naszych działań naruszyliśmy prawo lub Państwa uprawnienia, możecie w każdym momencie złożyć skargę do organu nadzoru – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Informacje o sposobie składania skargi dostępne są na stronach internetowych wymienionych organów.